De har gjort størst indtryk på mig i 2016

2016 er ved at gå på hæld, musikken har spillet i en lind strøm, og jeg er blevet mange musikalske bekendtskaber rigere i det forgange år. Mange har gjort indtryk, mange har jeg sat ord på, delt og sat stor pris på, men det er dog to artister, som jeg lærte at kende i 2016, som har sat sig lige der i hjertet, hvor kærligheden bor.

Her er de to artister, der uden sammeligning, har gjort størst indtryk på mig i 2016.

Albin Lee Meldau
Jeg havde min største liveoplevelse i 2016 tilbage i maj måned, da en ranglet svensker med en stor stemme gik på scenen i Lille Vega. Verden stod stille et øjeblik og følelsen af en teenageforelskelse overtog. Med sange som “Lou Lou” og “Let Me Go” imponerede Albin Lee Meldau med sine hæse og intense vokal en helt stille og opmærksom koncertsal. Der skete noget. Noget så fint og smukt.

Albin Lee Meldau live i Lille Vega 2016
Albin Lee Meldau live i Lille Vega 2016

 

Albin Lee Meldau udgav i år ep’en Lovers. En ep, der er endt med at blive soundtracket til hele mit år. Et, i mine øjne og ører, lille raffineret mesterværk og en fortælling om kærlighed, der både gør ondt og prikker til lykken. For mig er Lovers blevet lyden af sindstemninger i det forgangne år. Ekstase, glæde, lykke, ondt i kærligheden, fortvivlelse og ikke mindst forvirring. Der er allerede mange minder, gode som dårlige, forbundet med Lovers for mig, og, hvis I følger med ovre på Facebook eller Instagram, er Albin Lee Meldau en af de kunstnere, jeg har delt og spillet mest i 2016.

Nu nærmer 2017 sig, og jeg glæder mig til at høre mere fra den svenske crooner. Men indtil da, vil jeg skabe nye minder til lyden af Lovers.

Ry x
Det, der bedst bekriver mit forhold til Ry X, er, at han får mine tårer til at trille, men det er ikke en dårlig ting. Hans vokal og musik er så smuk, at det bevæger mig på en helt særlig måde, der faktisk er svær at beskrive. Jeg har altid været nem at begejstre med silkebløde vokaler og falset, men i tilfældet med Ry X tager denne begejstring nye højder. Det er så inderligt, svævende og fintfølende, at det kræver din fulde opmærksomhed. Alt omkring dig forsvinder et øjeblik, og hans musik gør det ved mig, som musik, med noget på hjerte, kan. Opsluger mig.

Jeg er særligt glad for Ry X’s nummer “Sweat”. Det rummer så mange smukke lag, og er det nummer, der har været mest på repeat i min lille stue på Nørrebro i år. Det griber skiftevis bevæger mig, får mig til at huske en særlig følelse og får mig til at glemme det, der forstyrrer.

Desværre nåede jeg ikke at opleve Ry X, da han gæstede København i sommer. Den oplevelse må jeg have til gode. Forhåbentlig bliver det i det nye år, at jeg får lov til at opleve manden, hvis vokal gør verden lidt smukkere.

Vi lyttes ved i 2017…

– Camilla