Damer der gjorde indtryk sidste år

I løbet af et år lander der utrolig mange kunstenere fra vækstlaget på mit bord. Nogen bider sig fast og andre forsvinder i mængden. I den sidste halvdel af 2015 var der særligt to sangerinder, som gjorde et stort indtryk på mig, og gør det stadig. Jeg har haft den udsøgte fornøjelse af at høre dem begge live i december måned og endda på samme aften og samme venue, så bliver det vist ikke meget bedre.

Jeg har allerede flittigt spillet begge via min Facebook page og veldokumenteret via Instagram, og nu er det på tide, at de to damer bliver spillet højt herinde. Og der sniger sig vist et bud på, at dem kommer vi til at høre meget mere til her i det nye år.

Lærke Emilie  er skandinavisk melankoli. Det er nærværende og ærlig dansk lyrik, tilbagelænet vokal og svævende r’n’b beats. Hun veksler mellem afslappede melodier og fængende melodisk rap. Især hendes single”Hver Vores Ting” har ramt noget i mig og er blevet en af min absolut favorit sange, der ofte ledsager mig i høretelefonerne, hvor end jeg går. I øvrigt spiller hun live den 3.februar, hvor de dygtige folk fra PDH Music inviterer til showcase på Jazzhouse. (Og hasan shah kommer også, og hvem hepper i grunden ikke på ham?)

Fjer er r’n’b landskaber med luftige loops, dragende effekter og ikke mindst en vokal med vinger. Jeg har svært ved at forstille mig, at det her ikke er lyden af i morgen, især efter at have oplevet Fjer live (hey, købte t-shirten og det hele), der fra første takt tryllebandt publikum med sit nærvær og ikke mindst vanvittige energi. Fantastisk er vist ordet, der dækker den oplevelse.

– Vi lyttes ved